La noticia que  ha revelat la Intervenció General de l’Administració de l’Estat (IGAE) que l’any passat a Catalunya no es va arribar a executar el 36 % del pressupost en inversions previst, mentre que a Madrid es va arribar al 184 %, ha provocat una tempesta política. I la principal afectada ha estat la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, exalcaldessa socialista de Gavà.

El vicepresident de la Generalitat Jordi Puigneró, de Junts, va declarar, davant les explicacions del Govern espanyol: “Són un inútils o uns mentiders”.

La Ministra Raquel Sánchez va intentar argumentar que les inversions a Madrid també beneficien a Catalunya, perquè obres com les de l’estació d’Atocha beneficien “els trens que arriben de Barcelona i el Llevant (sic)”.

La ministra baixllobregatina va replicar Puigneró afirmant que “Ni som inútils ni som mentiders, desencallem projectes”. Però alhora, Sánchez, que va recordar que en accedir al càrrec es va trobar moltes obres paralitzades, va culpar ERC de la falta de seguiment de les inversions no executades perquè els republicans no haurien designat els seus representants a la Taula Bilateral.

Fotografia: La Moncloa

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here