L’Ajuntament de Castelldefels va aprovar el passat dijous, 2 de juny, els pressupostos d’aquest any, un aprovació que arriba amb molt de retard sobre el que preveu la normativa i que entra en vigor quan ja han passat més de cinc mesos de l’exercici de 2022.

Els pressupostos van ser aprovats amb el vot favorable dels grups de l’equip de govern( PSC, ERC i Junts per Castelldefels) i d’una regidora trànsfuga no adscrita, i l’abstenció de Ciutadans, decisiva per a que els comptes municipals tiressin endavant.

Els pressupostos superen els 85’9 milions d’euros i, segons l’equip de govern, “són marcadament socials, aposten per la sostenibilitat mediambiental i pel suport a l’economia local”. Jordi Vendrell (ERC), regidor d’Hisenda, davant les crítiques rebudes per la participació de grups de dretes en l’aprovació  dels pressupostos, va afirmar que aquests tenen “un clar accent social, reforçant les polítiques republicanes i d’esquerres a la nostra ciutat per no deixar ningú enrere”.

No ho veu de la mateixa manera el grup municipal de Movem En Comú Podem que ha fet públic un comunicat en el que lamenta que PSC i ERC no hagin aprofitat la discussió dels pressupostos per recuperar una majoria progressista a Castelldefels.

Movem Castelldefels va proposar al govern municipal tirar endavant els pressupostos de 2022 refent la majoria progressista que va sorgir de les urnes el maig de 2019. Després de setmanes de negociacions, el regidor dels comuns, Ramon Morera, ha declarat que “PSC i ERC no han volgut. No sé com explicaran al seu electorat que han preferit un acord amb la dreta”

Segons Morera, les tres propostes platejades per Movem eren la reducció de les despeses dels càrrecs polítics que s’havien incrementat per a acontentar a Ciutadans i a la regidora trànsfuga, la recuperació dels projectes acordats al 2019 com garantir 100 habitatges públics a la zona d’Arcadi Balaguer, la protecció dels espais naturals de l’Olla del Rei (a la fotografia), aturada per l’Ajuntament, fet que està provocant una intensa mobilització ecologista, i la remunicipalització de serveis com el de la neteja d’edificis; per últim, si es complien aquestes condicions  Movem es plantejava donar suport als comptes d’aquest 2022.

Morera recorda que Movem Castelldefels “vol poder portar a terme aquest projecte de ciutat amb el que ens havíem compromès amb la ciutadania i que permetia refer els ponts trencats al maig de 2020 i posar les bases pel 2023”.

Fonts: Ajuntament de Castelldefels i Movem En Comú Podem

Fotografia: Ecologistes de Catalunya

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here