El Baix Llobregat va registrar 170.003 turistes i un 49% d’ocupació hotelera el primer trimestre d’aquest any 2022. L’ocupació a la comarca supera a la mitjana total de la demarcació de Barcelona.

Es comença a detectar una certa recuperació i així es reflecteix en el gran creixement de l’ocupació (27 punts més). Tanmateix, la valoració sobre la marxa del negoci i l’ocupació no arriba al 6 sobre 10 .

El principal client dels establiments hotelers ha estat el corporatiu( 65%) i el principal mercat ha estat l’espanyol ( 62%). Tot i això, respecte el primer trimestre del 2021 creix el pes de les vacances i el turisme estranger.

Les principals procedències de pernoctacions són Catalunya( 39’6%), Madrid (6’1%), França ( 5’9 %), País Valencià (4’6%) i Andalusia ( 3’7%).

Setmana Santa va concentrar la major part de l’ocupació de places: un 76% mentre la del trimestre va ser del 49%. El Baix Llobregat es va situar com la primera comarca de Barcelona amb major ocupació de les places en oferta durant la Setmana Santa.

Font: Observatori Comarcal del Baix Llobregat

Fotografia: Baix Llobregat Convention Bureau

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here