Al final tot va anar com estava previst des del pacte entre Comuns i ERC signat el juny de 2019. La oferta enverinada del PSC a Lídia Muñoz de permetre la seva continuïtat a l’alcaldia si trencava l’acord amb ERC no va tenir cap ressò.

El dimecres, 8 de juny, Comuns, ERC i Tots Som Sant Feliu presentaven pel matí un acord programàtic que assegurava un vot de Tots Som Sant Feliu a Oriol Bossa, cap de llista d’ERC, sense que això impliqués la seva entrada al govern. Per aquest motiu, el Ple celebrat aquell mateix dia, que va ratificar la renúncia de Lidia Muñoz a l’alcaldia, no va fer més que demostrar que no hi hauria sorpreses. Lídia Muñoz i el portaveu dels Comuns, Manuel Leiva, van recordar que els pactes es signen per a complir-los.

El Ple de dissabte

Aquest dissabte, 11 de juny, a les 11 del matí, va tenir lloc al Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat, el Ple extraordinari d’elecció d’alcalde.

El candidat d’ERC, Oriol Bossa (a la fotografia) va ser investit alcalde per 11 vots, 5 dels Comuns, 5 d’ERC i 1 de Tots Som San Feliu. La candidata del PSC, Lourdes Borrell va obtenir els 6 vots del seu partit. 4 regidors i regidores van votar en blanc.

El regidor no adscrit, ex membre del PSC i de Cs, Xavier Alegre, i els representants de Veïns per Sant Feliu, Ciutadans i PSC es van mostrar molt crítics amb ERC. En canvi, Jaume Manyoses de Tots Som Sant Feliu va explicar el vot favorable del seu grup per facilitar la investidura de Bossa en el marc de l’acord subscrit amb Comuns i ERC i presentat el passat dia 8.

En nom de Sant Feliu En Comú Podem, Lídia Muñoz va dedicar unes paraules al nou alcalde: “gaudeix de l’honor amb humilitat i amor, sabent que representem la ciutadania i que sempre em tindràs al costat”. Muñoz va afegir que “continuaré amb el mateix compromís, forces i energies com fins ara, mostra de les ganes de treballar per un model de ciutat que estimo”.

Després que el portaveu d’ERC, Bernat Dausà, recordés que fa 83 anys ERC ja havia tingut l’alcaldia de la ciutat, el nou alcalde Oriol Bossa, va agrair la feina i dedicació de Lídia Muñoz en els tres anys de mandat i la feina feta durant la pandèmia, “però”, va afegir, “sobretot vull agrair-li el seu tarannà personal que ha fet possible l’entesa en tot moment”.  Bossa va oferir a Sant Feliu “l’entrega personal per portar a terme una de les grans aspiracions que com a govern volem: que aquesta sigui una ciutat plena de vida i plena d’esperança”.

Oriol Bossa

El nou alcalde, Oriol Bossa i Pradas, va néixer a Barcelona l’any 1980. Viu a Sant Feliu des de l’any 1986. Ha treballat al sector privat en el ram de les assegurances de salut. És llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UAB i màster en anàlisi política per la UOC.

Míting d’Oriol Junqueras

Acabat el ple, a la 1 del migdia, ERC, va organitzar un acte a la Plaça de la Vila. El president d’ERC, Oriol Junqueras, va afirmar que l’arribada de Bossa a l’alcaldia de Sant Feliu “és una victòria del republicanisme a l’Àrea metropolitana de Barcelona i al cor del Baix Llobregat”.

Un dels objectius que ERC s’ha fixat per les eleccions de 2023 és demostrar capacitat de penetració en l’electorat de l’àrea metropolitana i de les grans ciutats del Baix Llobregat. La primera experiència, l’arribada a l’alcaldia de Sant Vicenç del Horts del mateix Junqueras l’any 2011, no va acabar bé, ja que fa tres anys  el PSC va recuperar l’alcaldia, davant la candidata que havia substituït Junqueras, Maite Aymerich.

Font sobre el Ple: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Fotografia: El Periódico

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here