El mes de maig de 2022 va deixar una xifra de 35.404 persones desocupades, un 26’8 % menys que fa un any, mostrant una reactivació i una millora sense precedents, segons CCOO del Baix Llobregat. També destaca el sindicat que els efectes de la Reforma Laboral sobre la qualitat de l’ocupació són evidents, ja que un 39’5 % dels contractes signats el mes de maig han estat indefinits. La contractació indefinida ha augmentat un 217 % respecte el mes de maig de l’any passat.

Les dades traslladen una clara recuperació del mercat de treball, amb diferències entre homes i dones, ja que elles recuperen amb menor intensitat aquest ritme positiu.

CCOO recorda però que la inflació subjacent ha pujat el mes de maig fins un 5%. El sindicat majoritari a la comarca defensa un pacte de rendes que asseguri el poder adquisitiu de salaris, prestacions i subsidis. I adverteix que, si no s’adopten mesures, l’encariment de la vida farà que moltes persones es vegin abocades a l’exclusió, al patiment i a la pobresa.

Font: CCOO Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here