La regeneració de les dunes metropolitans s’ha endut el prestigiós Premi New European Bauhaus  2022, atorgat per la Comissió Europea. L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha estat la guanyadora d’un guardó que reconeix anualment  a un projecte de reconnexió amb la natura.

El veredicte es va fer públic aquest passat dissabte, 11 de juny, a Brussel·les , durant la celebració de The Festival of New European Bauhaus. El guardó va ser recollit pel gerent de l’AMB, Ramon Torra, de mans de la comissària europea d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel. Ella i la comissària de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, van representar la presidenta de la CE, Ursula von der Leyen.

Aquest premi s’afegeix a la subvenció de 200.000 eruos rebuda per l’AMB del projecte europeu Safeguarding Biodiversity  per protegir la biodiversitat tot fomentant la participació ciutadana.

El reconeixement arriba però en un moment complicat per a les platges del Baix Llobregat. El mateix gerent de l’AMB i diversos alcaldes, com el del Prat de Llobregat, i alcaldesses, com la de Gavà, estan reclamant al Govern central un compromís ferm i urgent per regenerar les platges malmeses pels darrers temporals i un pla estructural per blindar el litoral metropolità. Lamenten la lentitud i la falta d’interlocució del Ministeri per la Transició Ecològica, que lidera la ministra socialista Teresa Ribera.

Font: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here