Ecologistes en Acció ha presentat el seu informe “Banderes Negres 2022” ,amb el que volen denunciar els casos més significatius de contaminació i mala gestió ambiental de les costes de l’Estat espanyol.

S’han atorgat 48 banderes negres als casos mes rellevants, amb dues banderes per província litoral.

El Baix Llobregat està afectat per les dues banderes negres que pertoquen a la circumscripció de Barcelona: es tracta dels projectes d’ampliació de l’aeroport Josep Tarradellas de Barcelona- el Prat i del port de Barcelona en contradicció  amb l’escenari d’emergència climàtica i amb importants afectacions a espais naturals. Ecologistes en Acció, tal com va informar elBaix.cat, ja va assenyalar fa pocs dies a Damià Calvet, president del Port de Barcelona, amb un dels seus premis Àtila d’enguany.

A Catalunya s’han atorgat també Banderes negres a la regressió del Delta de l’Ebre per la retenció de sediments als seus embassaments i a la contaminació de microplàstics a la platja de Tarragona. Pel que fa a les comarques gironines han rebut la bandera la destrucció de les pinedes litorals, concretament de la Pineda d’en Gori, a Palamós, i la Costa Brava en general, per les abarlofarres, o festes de iots.

Els dos projectes que afecten el Baix Llobregat, les ampliacions de l’aeroport i el port, tenen l’origen, segons Ecologistes en Acció, en les infraestructures de mobilitat que apunten al creixement il·limitat sense contemplar l’escenari de canvi climàtic en que ens trobem. L’ampliació de l’aeroport del Prat continua amenaçant la Ricarda , tot i la massiva concentració de rebuig realitzada el  mes de setembre de l’any passat (a la fotografia).  El Port de Barcelona, que és el 5è port amb més emissions de gasos amb efecte d’hivernacle d’Europa, continua sense escoltar les peticions de la plataforma ZeroPort i de SOS Baix Llobregat d’aturar la seva expansió.

Quan les administracions  parlen de banderes blaves, l’ecologisme vol mostrar l’altra cara de la moneda amb les seves banderes negres.

Font: Ecologistes en Acció

Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here