El canvi climàtic és aquí i l’onada de calor que patim n’és una bona mostra. Per tal d’ajudar la població davant les temperatures extremes, la xarxa metropolitana de refugis climàtics s’amplia a 55 espais, un 175% més que l’any passat.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ja ha activat la xarxa metropolitana de refugis climàtics (XMRC), espais tant interiors amb climatització ( biblioteques, centres cívics i altres equipaments públics) com exteriors ( els grans parcs metropolitans). L’objectiu és perímetre a la ciutadania refugiar-se de les temperatures extremes dels mesos més càlids.

L’AMB disposa d’una xarxa de 55 espais públics que ofereixen el servei de refugi climàtic, en col·laboració amb 9 ajuntaments metropolitans dels quals 5 són del Baix Llobregat: Cornellà de Llobregat, Castelldefels, Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Sant Feliu de Llobregat.

Amb la cobertura actual de la Xarxa, un 46’23 % de la població metropolitana (sense Barcelona) té un refugi climàtic a menys de 10 minuts a peu des de casa.

Aquest any, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona es realitzaran tallers presencials per a persones de més de 65 anys on s’explicaran els impactes del canvi climàtic sobre la salut humana i les principals recomanacions per suportar la calor. L’AMB també ha creat una guia de criteris bioclimàtics, tot recordant que les onades de calor seran cada vegada més freqüents.

Ecologistes en Acció adverteix sobre l’emergència climàtica

Mentre les administracions  busquen protegir la població davant les onades de calor, Ecologistes en Acció recorda que l’emergència climàtica porta a un estiu previsiblement dramàtic quant a incendis que pot accelerar la desertificació a Catalunya.

L’organització ecologista qualifica l’actual situació de “tempesta perfecta” i reclama a tots els governs un canvi de rumb radical en les politues públiques  front l’emergència climàtica, coherent amb la gravetat de la situació.

Fonts: AMB i Ecologistes en Acció

Fotografia: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here