Des de Barcelona Tribuna, el fórum de debat de La Vanguardia, i presentat significativament per l’exalcalde convergent de Barcelona, Xavier Trias, l’alcalde de Cornellà i vicepresident de l’AMB, el socialista Antoni Balmón, va exposar aquest dimecres, 15 de juny, la conferència titulada “Desenvolupament i equitat, el compromís metropolità” (a la fotografia).

Balmón va recordar que des de l’AMB “Nosaltres no volem fer soroll, i hi ha hagut massa soroll i massa temps perdut”. En va responsabilitzar al Govern d’ERC i Junts per Catalunya, que “és qui havia de planificar” i que en els últims anys ha estat “fora de joc”.

L’alcalde de Cornellà i dirigent del PSC va reclamar que les administracions comencin a prendre mesures per afrontar la transformació del sector de l’automòbil i va alertar:  “No ens podem permetre que SEAT sigui una nova Nissan”. Balmón va lamentar que “les bateries del futur” hagin anat a parar a Sagunt, al País Valencià, comunitat que presideix el seu company de partit, Ximo Puig.

Entrant en un tema polemic, Balmón va explicar que comparteix algunes de les tesis de la sentència contrària a les zones de baixes emissions (ZBE), tot i que la institució de la que n’és vicepresident executiu hi ha presentat recurs, al costat de l’Ajuntament de Barcelona i del Govern de la Generalitat.

El vicepresident executiu de l’AMB va defensar el model de gestió i governança de l’AMB, que presideix l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau,  ja que no depèn de cap “estrès polític perquè no està sotmès a cap tensió electoral”, oposant-se així a les veus que reclamen que un organisme de la importància de l’Àrea Metropolitana de Barcelona hauria de ser escollit per la ciutadania. Xavier Trias, que ha sonat com a possible cap de llista de Junts a Barcelona, va afirmar que l’AMB “neccesitava una persona com Balmón”.

Font i fotografía: La Vanguardia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here