El Servei d’Atenció a les Víctimes (SAV) de Sant Feliu de Llobregat ha facilitat la detenció d’un agressor a França, així com que s’hagin assegurat la protecció i els serveis necessaris a la família de la víctima.

Els fets es van iniciar quan el SAV va rebre una trucada al telèfon d’atenció a les víctimes (93 666 15 43) d’una veïna que alertava de la situació d’un possible maltractament que una familiar patia a París per part del seu marit. La denunciant va aportar gravacions en què es podia comprovar tant com es perpetraven actes de maltractament i vexació, com la crida d’ajut immediat per sortir d’aquesta situació per part de la víctima.

Des del SAV es va iniciar una investigació per identificar el lloc on es trobava la víctima i la seva família, que van ser localitzades a França. L’actuació combinada de Policia Local i Mossos d’Esquadra va posar en coneixement de la policia francesa els fets. La policia de París va procedir a la detenció de l’home i va garantir a la víctima i als seus dos fills menors d’edat la protecció i serveis necessaris perquè aquests puguin tenir una vida digna, tranquil·la i sense violència.

El SAV és una iniciativa implementada per la Policia Local de Sant Feliu que s’adreça a les persones vulnerables per qualsevol situació o amb problemàtiques derivades tant de la violència de gènere, com de tota violència relacionada amb discriminació, odi o intolerància.

Des de la posada en marxa d’aquest servei l’any 2021, s’han desenvolupat un total de 263 actuacions i s’ha fet el seguiment de fins a 331 casos, la majoria d’ells relacionats amb gent gran (144) i víctimes de violència de gènere (66).

ElBaix.cat s’ha posat en contacte amb el regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Manel Martínez, que ha expressat la seva satisfacció per l’èxit de l’actuació del SAV en aquest cas i ha afegit que “El SAV en aquest any de funcionament ha esdevingut referent per la seva eficiència en la prestació del servei. L’atenció a les persones vulnerables i víctimes de violència és una prioritat en una ciutat que vol garantir els drets i les llibertats de les persones”.

Font i fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here