El baròmetre municipal de l’Ajuntament del Prat de Llobregat ha fet públics el seus resultats, obtinguts en base a 800 enquestes telefòniques a persones empadronades a la ciutat, majors de 16 anys, escollides per mostreig aleatori estratificat.

El vot de cara a les properes eleccions municipals

Pal que fa a la intenció de vot de cara a les eleccions municipals de l’any que ve, sembla que les coses pinten molt bé per al Prat en Comú: el votarien un 20’9 % de les persones enquestades (front el 16’8 % del sondeig de 2021): una pujada de més de 4 punts en intenció directa de vot. Lluís Mijoler (a la fotografia)  doblaria al segon partit, el PSC, que es quedaria amb el 10’3 % dels vots experimentant una petita baixada del 0’2 % en relació al 2021.  A  més, la tercera força en intenció directa de vot és Podemos ( 3’9 % , superant el 3’3 % de l’any passat). S’ha de tenir present que l’enquesta es va fer abans que s’anunciés el pacte entre El Prat en Comú i Podemos, fet que encara millora les expectatives de Mijoler.

Pel que fa a la resta de partits, ERC experimenta un fort retrocés en relació al 2021, passant del 7’5% al 3% actual. D’altres forces polítiques ho tenen difícil per a superar el 5 % que permet l’accés al Ple municipal: pel que fa a la intenció directa de vot, Ciutadans obtindria un 1’8%, Vox un 1%, el PP un 0’9 %, Junts per Catalunya un 0’4 % i la CUP un gairebé inapreciable 0’1 %.  Cal tenir en compte, però, que un 40’1 % de les persones enquestades no sap qui votarà o ha preferit no pronunciar-se al respecte.

L’energia i altres qüestions

El baròmetre ha incorporat preguntes específiques sobre subministraments energètics. Al Prat, l’aigua ja és gestionada per una empresa municipal ( Aigües del Prat) des de fa tres dècades, servei valorat positivament per un 90’6 % de la ciutadania. Un 90 % dels enquestats considera molt o bastant important que els subministraments energètics siguin sostenibles, i el 83’2% que siguin de proximitat. El 65 % dels pratencs i pratenques aposten per la gestió publica de l’energia.

L’Ajuntament és l’administració més ben valorada ( 7’11) per sobre de la Generalitat ( 5’55) i l’Estat (4’69).

Del baròmetre es desprèn que la neteja i l’oferta esportiva, educativa i cultural, són els aspectes més valorats i que la mobilitat i l’habitatge són els reptes de futur.

Pel que fa als valors amb que s’identifica la ciutadania, la protecció d’animals i la natura concentra un 69’9% de les respostes, la igualtat i els drets del col·lectiu LGTBI el 66’7%, la legalització de l’eutanàsia el 45’9 % i la promoció de la cultura de la pau el 42%.

Font i fotografia: Ajuntament del Prat de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here