La Plataforma Salvem l’Olla del Rei va emetre aquest dijous, 16 de juny, un comunicat celebrant que la Generalitat hagi proposat protegir íntegrament l’Olla del Rei de Castelldefels com a ZEPA ( Zona d’Especial Protecció d’Aus- Xarxa Natura 2000) “tot i la negativa prèvia de l’Ajuntament de Castelldefels”.

Segons la Plataforma, “la inclusió de l’Olla de Rei dins la Zona ZEPA es produeix després d’un llarg procés d’al·legacions i demandes iniciades per DEPANA a nivell europeu que van desembocar en una carta d’emplaçament de la UE a la Generalitat i l’Estat per ampliar les zones de protecció de la Xarxa Natura 2000”.

La primera proposta de la Generalitat de novembre de 2021 no incloïa la protecció de l’Olla del Rei. Afirma la Plataforma que “en les múltiples reunions que la Plataforma ha mantingut amb responsables polítics de l’Ajuntament de Castelldefels , aquests han manifestat sempre la seva negativa a demanar formalment la inclusió de l’Olla del Rei a la zona ZEPA”.

La Plataforma Salvem l’Olla del Rei valora molt positivament la decisió d’ampliar les zones ZEPA del delta, de la que elBaix.cat informava aquest divendres, i la inclusió de l’Olla del Rei i considera que és “una gran victòria del moviment ecologista del delta i del moviment veïnal de Castelldefels” (a la fotografia) .

Curiosament, l’equip de govern de Castelldefels, integrat pel PSC, ERC i Junts, i que compta amb el suport de Ciutadans i una regidora trànsfuga, s’afanyava a publicar l’endemà, divendres 17 de juny, un comunicat afirmant que “rep amb molta satisfacció la noticia de que la Generalitat proposi protegir íntegrament l’Olla del Rei com a ZEPA”, protecció a la que fins ara s’havia oposat, i que celebra que “la Generalitat mostri el seu interès per solucionar els problemes mediambientals de Castelldefels”. La nota assenyala que l’equip de govern de Castelldefels espera mantenir una reunió amb la consellera Teresa Jordà “per tal de comprovar el nivell de compromís i el calendari que té previst la Generalitat per posar en marxa el projectes anunciats” i afegeix que “enviarà avui mateix una carta a la Conselleria”.  El redactat de la nota sembla indicar que a l’equip de govern de Castelldefels no l’hi ha agradat gaire que la consellera Jordà, d’ERC, fes l’anunci de les mesures sobre el delta al costat de l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, dels Comuns.

La negativa del govern municipal a la protecció de l’Olla del Rei fou un dels motius pels quals el grup de Movem Castelldefels- En Comú Podem, liderat per l’exalcadessa Candela López, es va negar fa pocs dies a aprovar els pressupostos del 2022 presentats aquest mes de juny per l’equip de govern, tal com va informar elBaix.cat.

Fonts: Plataforma Salvem l’Olla del Rei i Ajuntament de Castelldefels.

Fotografia: Plataforma Salvem l’Olla del Rei

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here