Aquest dissabte, 18 de juny, es va produir un canvi en l’alcaldia de Torrelles de Llobregat. El fins llavors alcalde, Ignasi Llorente, va renunciar al càrrec que exercia des del mes de juny de 2019, en un ple extraordinari. Eduard Garcia va ser escollit a continuació nou alcalde de la localitat.

L’acord de govern entre Compromís i Acord per Torrelles (CATtorrelles), grup de Llorente, i Junts per Torrelles, partit de Garcia, establia que aquest darrer assumís, el mes de juny, l’alcaldia que exercirà fins la celebració de les properes eleccions municipals de 2023.

El canvi al capdavant de l’alcaldia no suposarà cap modificació pel que fa al cartipàs municipal ni a les responsabilitats delegades a les diferents regidories del consistori.

A les eleccions de 2019, Compromís i Acord per Torrelles, una formació plural progressista, va obtenir 5 regidories i Junts per Catalunya, 2. La suma dels dos grups es va imposar als 4 regidors obtinguts per ERC i als 2 del PSC.

Ignasi Llorente, ex militant d’ERC, va ser noticia el febrer d’aquest any, quan a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, tal com va informar elBaix.cat, es va incorporar al grup Municipalistes per la República, vinculat a la CUP, ubicat a l’oposició del govern de Comuns, PSC, ERC i Junts a l’organisme metropolità, en una decisió que, segons diverses fonts, va causar sorpresa a l’AMB i a Torrelles. Ara, en compliment del pacte signat, ha deixat l’alcaldia a Eduard Garcia, de Junts per Catalunya.

El partit de Puigdemont i Laura Borràs va protagonizar un autèntic desembarcament al Ple de l’Ajuntament per donar suport a Garcia (a la fotografia): hi foren presents el secretari general de Junts, Jordi Turull, la consellera Lourdes Ciuró, el secretari d’Organització del  partit, David Torrens, l’exconseller Josep Rull i el diputat David Saldoni

Font: Ajuntament de Torrelles de Llobregat i Junts per Catalunya

Fotografia: Junts per Catalunya

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here