La setmana passada l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va presentar a Sant Boi de Llobregat “el pla de renovació de la flota de Bus Metropolità més ambiciós del darrers 15 anys”. El pla preveu la posada en servei de 304 nous autobusos sostenibles (a la fotografia) per als serveis de gestió indirecta, sense incloure-hi els de TMB.

L’AMB ha incorporat ara 30 nous autobusos sostenibles: 22 al servei de l’àmbit Barcelona- Sant Boi de Llobregat i 8 per al servei del Barcelonès nord.

87 autobusos més arribaran abans que acabi l’any 2022 i els altres 187 restants ho faran durant el primer trimestre del 2023.

Amb aquesta renovació,  el percentatge de la flota sostenible de Bus Metropolità passarà del 31 % actual al 64 % a principis de l’any vinent, entre vehicles híbrids i elèctrics.

Aquest pla de l’AMB s’emmarca en l’estratègia de millora de la qualitat de l’aire i segueix els objectius del PMMU 2019-2024.

Dins la programació prevista, el 16 de juliol entraran en servei 13 autobusos nous per al servei Barcelona-Sant Boi, i al desembre arribaran 87 nous autobusos per al servei del Baix Llobregat sud ( 45 híbrids, 12 elèctrics, 18 híbrids endollables). Els 187 autobusos restants, que arribaran el primer trimestre del 2023 donaran servei a la zona Barcelona-Sant Boi, i al Baix Llobregat sud.

Font: AMB

Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here