Si el diumenge elBaix.cat explicava que el canvi d’alcaldia a Torrelles de Llobregat no comportaria modificacions en el cartipàs municipal, no passa el mateix a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. La substitució de Lídia Muñoz, d’En Comú Podem, per Oriol Bossa, d’ERC, a l’alcaldia ha implicat una renovació en el repartiment de competències en el govern local, del que l’Ajuntament de la ciutat ha informat en un comunicat.

La característica més destacada és el reforç del paper de Lídia Muñoz com a primera tinenta d’alcaldia. Muñoz assumeix les competències vinculades al projecte més important que viu avui Sant Feliu, el soterrament de les vies de RENFE (a la fotografia, la futura estació), i les actuacions associades a la posterior urbanització de la superfície, fonamentals per definir el futur de la ciutat.

Lídia Muñoz també exercirà la presidència de l’Àrea de Govern Obert i Serveis Generals i, en concret, la delegació de Govern Obert i Participació Ciutadana (els processos participatius, la garantia d’ètica i bon govern en l’administració o la gestió del coneixement i qualitat dels serveis públics), que fins ara havia ostentat Oriol Bossa. Però a més, en el marc d’un canvi dins les delegacions que pertoquen a En Comú Podem, Muñoz assumeix la regidoria de Cultura i Memòria Democràtica, que fins ara dirigia el regidor dels Comuns Manel Martínez. Martínez continuarà al front de  la regidoria de Seguretat Ciutadana i portarà Organització i Personal. Això vol dir que la primera tinenta d’alcaldia s’ocuparà de temes que van des de la promoció cultural de la ciutat fins a la gestió cívica i col·laborativa d’espais i equipaments municipals, o la política lingüística. Sembla, doncs, que En Comú Podem ha volgut dotar Lídia Muñoz, elegida ja candidata a l’alcaldia pel 2023, de la capacitat de dirigir aspectes essencials de la política local, amb una gran incidència en la vida de la gent i dotats d’una gran visibilitat.

D’altra banda, la tercera tinenta d’alcaldia, també dels Comuns, Mireia Aldana, a més de la presidència de l’Àrea de Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica que ja ostentava, passa a assumir la delegació de les competències relacionades amb Serveis municipals i espai públic, que fins ara dirigia Oriol Bossa.

Les delegacions de la resta de regidors i regidores que conformen el Govern municipal es mantenen igual al cartipàs.

Font i fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here