L’anunci efectuat la setmana passada per la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Teresa Jordà, d’ERC, al costat de l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, dels Comuns, d’ampliació de les zones protegides, les ZEPA, al Delta del Llobregat (a la fotografia), ha provocat esperança en els sectors ecologistes de la comarca i el rebuig de determinats interessos econòmics.

Si l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre, un dels màxims exponents de la dreta agrària catalana, ja va posar el crit al cel, ara AEBALL, l’Associació Empresarial de l’Hospitalet i el Baix Llobregat, ha emès un comunicat en el que “rebutja totalment l’ampliació de la ZEPA en el Delta del Llobregat”.

Segons els empresaris, l’ampliació és “incompatible amb la realització d’importants inversions imprescindibles per al futur del Baix Llobregat i de Catalunya”.

Segons AEBALL, l’ampliació de la zona ZEPA anunciada “afecta i paralitza” els següents projectes:

  • L’ampliació de l’aeroport de Barcelona- El Prat. I encara més, impedeix el desenvolupament de la proposta alternativa de connexió mitjançant AVE amb els aeroports de Reus i Girona.
  • La conversió del Port de Barcelona en node del Corredor Mediterrani.
  • Les inversions en connexions ferroviaris previstes, com la nova línia de Rodalies que uniria Castelldefels i Barcelona passant per Cornellà, així com qualsevol altra inversió futura en infraestructures a la mateixa zona.

Simultàniament, les organitzacions ecologistes Zeroport i SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet reiteraven el seu rebuig als projectes d’ampliació del Port de Barcelona i exigien a les Administracions que controlen el Port que aturin les seves intencions de creixement i expansió.

Sembla cada vegada més clar que el Delta del Llobregat i el Parc Agrari tornen a estar al mig d’una batalla d’interessos contraposats, que afecta també als posicionaments diversos dels partits polítics i que pot qüestionar la mateixa estabilitat del Govern de la Generalitat, on ERC i Junts defensen visions no sempre coincidents pel que fa al model de creixement de Catalunya.

Font: AEBALL i Ecologistes en Acció.

Fotografia: Crític

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here