L’onada de calor, conseqüència del cada vegada més evident canvi climàtic, i l’estat dels boscos, ubiquen la celebració de la Revetlla de Sant Joan, aquest dijous, 23 de juny, al bell mig d’una situació de risc elevat d’Incendis forestals.

L’arribada de la Flama del Canigó a la majoria de localitats del Baix Llobregat i la posterior celebració de la Revetlla, amb les tradicionals fogueres i el llançament de petards, s’ha de viure enguany amb una vigilància extrema.

Diversos municipis catalans han prohibit els focs i els coets. Al Baix Llobregat, Vallirana i Castellví de Rosanes, situats en zones amb gran presència de massa forestal, també ho han fet.

En el cas de Vallirana, l’Ajuntament ha publicat un ban per a la prevenció d’incendis forestals, que prohibeix totalment el llançament de coets i altres artefactes pirotècnics.

L’Ajuntament recorda que, atesa la declaració de terme municipal com a zona d’alt risc d’incendis forestals, està totalment prohibit encendre foc entre el 15 de juny i el 15 de setembre. A part també està prohibit el llançament de coets i altres artefactes voladors de foc o l’encesa de fogueres. S’adverteix que aquestes infraccions seran especialment controlades i sancionades.

El ban detalla les actuacions no permeses: encendre foc, excepte les barbacoes degudament protegides, abocar escombraries o restes vegetals que puguin provocar l’inici d’un foc, llançar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc, utilitzar bufadors o similars en les obres que es facin a les vies de comminació que travessin terrenys forestals.

D’acord amb les característiques de cada municipi serà necessari seguir les instruccions dels Ajuntaments i del Cos de Bombers i del Departament d’Interior de la Generalitat. L’objectiu és que una nit de festa no esdevingui causa d’un incendi que pugui malmetre els nostres boscos.

Fotografia: gencat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here