L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en coordinació amb els vuit ajuntaments metropolitans costaners, quatre dels quals són del Baix Llobregat ( El Prat, Viladecans, Gavà i Castelldefels), posa en marxa un dispositiu especial que consisteix en una neteja intensiva de les platges, que començarà a les 6 de la matinada del dia de Sant Joan, 24 de juny.

L’objectiu d’aquest horari és permetre la celebració aquesta nit de la revetlla sense restriccions horàries i alhora tenir les platges en bones condicions a primera hora del mati de divendres.

El dispositiu estarà format per 160 treballadors, 3 camions compactadors, 1 camió-recol·lector, 8 garbelladores, 4 quads i 36 vehicles 4 x 4, 25 contenidors auxiliars de suport, 3 retroexcavadores i 2 camions amb grua tot terreny. Es procedirà a desmuntar més de 50 camps de vòlei per prevenir vandalisme i per motius de sarguerat.

L’operatiu compta amb l’actuació de la Policia Local de cada municipi i el suport dels Mossos d’Esquadra.

L’AMB recorda que està prohibit fer fogueres a totes les platges per tal d’evitar cremades i prevenir la presència de residus perillosos que, a més, contaminen la sorra.

D’altra banda, el Departament d’Interior de la Generalitat ha anunciat que durant la Revetlla deplegarà un gran dipositiu de seguretat, amb un 28 % de Mossos més que l’any passat. Interior recorda que no es poden encendre fogueres ni tirar petards a menys de 500 metres de zona boscosa; com a novetat, s’ha prohibit utilitzar fanalets voladors.

Font. AMB i Generalitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here