El passat divendres, 17 de juny, Alternativa en Comú es presentava públicament a Abrera, davant més de seixanta persones. L’acte va comptar amb la participació i el suport d’Ascen Ratia, alcaldessa de Pallejà i presidenta de l’Entesa de Progrés Municipal, i de la diputada d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jess González. Totes dues van lligar la tasca municipalista amb la lluita per la transformació social i la igualtat. També van denunciar la inoperància del govern municipal d’Abrera que deixa múltiples tasques pendents  d’afrontar com la redacció del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal o engegar el procés per comptar amb un nou CAP.

Iradia Adell va presentar després a Joaquín Eandi, com a número dos de la candidatura d’Alternativa en Comú, i a Jose Andrés Martin (a la fotografia) , com a cap de llista. Els dos candidats van apostar per una alternativa al govern conservador de 40 anys del PSC.

Eandi va remarcar els valors de solidaritat, empatia, principi de la realitat i amor que diferencien el projecte d’Alternativa en Comú del govern actual.

El cap de llista, Jose Andrés Martin va remarcar que molta gent se’n adona que les promeses electorals del 2015 i del 2019 de l’alcalde socialista Naharro se les ha emportat el vent, com és el cas dels barris d’Abrera, abandonats i oblidats des de fa molts anys, malgrat els projectes anunciats però mai desenvolupats. També va destacar altres aspectes del programa d’Alternativa en Comú com la lluita contra l’emergència climàtica, la seva política d’habitatge o la reivindicació de millores en l’assistència primària sanitària.

Abrera està governada amb majoria absoluta pel PSC. L’aparició d’Alternativa en Comú serà la novetat de les eleccions de l’any 2023, perquè agrupa a dues candidatures que es van  presentar separades l’any 2019, obtenint tres regidors.  Sumats els seus resultats, suposaven un 20’3 % dels vots que les convertiria en segona força política del municipi.

Font: Alternativa en Comú

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here