Castellví de Rosanes està duent a terme l’arranjament d’uns 5 quilòmetres de camins dins el Pla de prevenció d’incendis forestals al municipi (PPI), una actuació que compta amb el suport tècnic i econòmic de la Diputació de Barcelona. L’operació té un cost de 8.000 euros i es concentra enguany a l’entorn de diversos camins que menen cap a Can Xandri i la part alta del terme, en direcció al veí municipi de Corbera de Llobregat

L’actuació abasta per una banda, un tram de 3’06 quilòmetres del camí que va des de les proximitats de la Creu de l’Aregall ( coll de Roques Roges) fins a trobar la carretera de Corbera, una mica més avall de Can Llopard, passant per Can Xandri. De l’altra, s’arranjarà un tram d’1’89 quilòmetres de l‘anomenat camí de les Micorelles. El tram a arranjar neix entre el Taió i el turó del castell i va a trobar l’altre tram on s’actua aquest 2022, a prop de Can Xandri.

L’incendi del juliol de 2021

D’altra banda, dins les altres accions que està portant a terme el municipi per prevenir incendis forestals, fa uns dies que va començar la segona fase de treballs forestals a la zona de l’incendi del passat estiu, sota la direcció tècnica de la Diputació de Barcelona per retirar els arbres calcinats o molt afectats pel foc.

El mes de juliol de l’any 2021, un incendi (a la fotografia) va cremar unes 225 hectàrees al municipi. Hi van haver de treballar 67 dotacions i 230 bombers de la  Generalitat. Una cinquantena de veïns i veïnes van haver de ser desallotjades de les seves cases.

Font: Ajuntament de Castellví de Rosanes

Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here