La plataforma de Barcelona “Salvem la Diagonal” ha publicat un llibret titulat “Dissortada Barcelona”, un pamflet d’una vintena de pàgines, contra l’actual alcaldessa de la ciutat, Ada Colau. La publicació afirma que ens trobem davant “la pitjor Barcelona de la història”, sense que s’exclogui la Barcelona del franquisme i del porciolisme.

L’objectiu d’aquesta elitista plataforma és oposar-se aferrissadament  al perllongament del tramvia per la Diagonal de la capital catalana, quan ja han començat les obres en el sector entre la plaça de les Glories i Verdaguer, que han d’arribar fins la Plaça Francesc Macià.

La Plataforma, pensant en les properes eleccions municipals, afirma que “continuarem donant guerra fins al final”, en un clar menyspreu als interessos de la ciutadania del Baix Llobregat i el Besós que utilitza el transport públic i que espera que finalment el dos tramvies, el Trambaix i el Trambesòs quedin units per la Diagonal.

La Plataforma condemna la que denomina “destrucció de la Diagonal” i acusa Ada Colau de tots els mals, amb un llenguatge proper al que fa servir l’extrema dreta. No sembla que els membres de la Plataforma utilitzin gaire sovint el transport públic. Com a mínim, no tenen present els interessos de les milers de persones usuàries del TRAM, siguin veïns i veïnes  del Baix Llobregat que es desplacen per raons laborals o estudiants que volen accedir a les Facultats de la Diagonal.

L’any 2019, la plataforma Salvem la Diagonal  ja va acusar l’Ajuntament de Barcelona de provocar que “el ferrocarril urbà destrueixi la Diagonal i tot l’Eixample, i que vies, cables i catenàries, divideixin la ciutat de Barcelona”. Propugnava que “Barcelona continuï fidel a si mateixa, amb el seu caràcter i la seva bellesa urbana que és on rau la seva força”. La plataforma afirmava que a Ada Colau “no li importa gens ni mica destruir la Diagonal”, atès que “té el seu origen en l’agitació social (PAH)”.

Les obres del tramvia per la Diagonal van ser aprovades democràticament pel Ple de l’Ajuntament de Barcelona i tenen el suport del Govern de la Generalitat, i de multitud d’entitats ciutadanes. L’any 2020 el Trambaix va transportar més d’onze milions de passatgers i el Trambesòs prop de cinc milions. La connexió per la Diagonal incrementarà les seves possibilitats de desplaçaments.

Font: Salvem la Diagonal

Fotografia: CCMA

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here