L’escriptor de Perpinyà, Joan- Lluís Lluís, presentarà la seva novel·la “Junil  a les terres dels bàrbars”  (Club Editor, 2021), Premi Òmnium  a la Millor Novel·la de l’Any 2021,  a Molins de Rei, el proper dimecres, 6 de juliol. La presentació  tindrà lloc a la sala d’actes del Centre Cívic Federació Obrera, al carrer Jacint Verdaguer, 48, a les 7 de la tarda.

El jurat del Premi Òmnium va escollir la novel·la per unanimitat, primera vegada que passa en la història del guardó, per haver aconseguit “ atrapar el lector des de la primera línia” amb un relat que és, alhora, una rondalla explicada de manera aparentment senzilla i transparent. “És un llibre de viatges amb personatges que apareixen i desapareixen” ambientat en l’època de l’Imperi romà, i que s’explica a partir d’un narrador “lliure i contemporani” que permet “ entrar i sortir de la història, ensenyar les bambolines de la narració i fer prendre consciència als lectors que si algú pensa alguna cosa que li agradaria que li hagués passat i l’explica com si ho hagués fet, no tan sols s’ho passarà bé el narrador sinó també el públic lector”.

Joan-Lluís Lluís, acaba de rebre també el 51è Premi Crexells, atorgat per l’Ateneu Barcelonès, per la mateixa novella “Junil a les terres dels bàrbars”. El premi està dotat amb 6.000 euros i una rajola original realitzada per Escofet, dissenyada per l’arquitecte J. Piera  i col·locada al vestíbul de l’Ateneu Barcelonès per Josep Maria Jujol, arquitecte molt vinculat al Baix Llobregat i  Sant Joan Despí, l’any 1906, en la reforma del Palau Savassona. Aquesta és la setena novel·la de l’escriptor de la Catalunya Nord.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here