Situació poc habitual al Ple de l’Ajuntament d’Esparreguera. La sessió del dimecres 22 de juny es va suspendre davant les protestes de membres de la PAH del Baix Llobregat Nord. El Ple va continuar al matí següent.

El motiu de la controvèrsia va ser l’aprovació d’una moció denominada “contra l’ocupació il·legal i conflictiva d’habitatges” amb els vots del PSC , partit que ostenta l’alcaldia, Junts per Catalunya i Ciutadans. En canvi, hi van votar en contra Esparraguera en Comú, que forma part del govern municipal, ERC, la CUP i Esparreguera 2031.

L’aprovació va desfermar les queixes dels membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) del Baix Llobregat Nord, presents durant tot el Ple en actitud de protesta. Abans d’arribar a l’apartat de precs i preguntes, les constants interrupcions de la PAH van provocar que el Ple s’aixequés durant 15 minuts i que, finalment, l’alcalde Eduard Rivas suspengués definitivament la sessió convocant la represa per a l’endemà.

La moció que es va sotmetre a votació, impulsada a tota Catalunya pel PSC i Junts,  ha provocat protestes en diversos ajuntaments. La PAH i diferents  partits polítics d’esquerres consideren que no aborda de forma equànime la problemàtica de l’habitatge. La situació més polèmica, tal com va informar elBaix.cat, es va produir a Martorell, pel fet afegit que l’alcalde de Junts, Xavier Fonollosa, s’entesta en no empadronar a persones que no disposin de casa en propietat o de lloguer. Tant el Síndic de Greuges com una recent sentència judicial  han deixat ben clar que la negativa a empadronar és il·legal i vulnera els drets de les persones afectades.

Font: Ajuntament d’Esparreguera

Fotografia. liniaxarxa. cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here