Welcome, benvinguts, benvingudes: sembla una ironia quan encara tenim ben fresques les imatges dels migrants assassinats per la policia marroquina a Melilla fa pocs dies, davant la freda indiferència del president Pedro Sánchez.

El passat dilluns, 27 de juny, es va inaugurar al Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat l’exposició fotogràfica Welcome, de Raül Clemente. Es podrà visitar fins al 10 de juliol, de dilluns a diumenge, de les 9 del matí a dos quarts de 10 de la nit.

A través de diverses fotografies, la mostra proposa un passeig visual per rostres, espais i escenes que fan reflexionar sobre l’experiència del refugi en diferents àmbits temporals i geogràfics, ja que es barregen imatges actuals de la crisi humanitària provocada per la invasió russa d’Ucraïna amb imatge de crisis anteriors com les de Síria o les que es continuen produint a l’Amèrica Central, sense oblidar la frontera Sud de l’Estat espanyol, ara novament de dramàtica actualitat.

L’exposició planteja una reflexió crítica sobre el concepte Welcome ( benvingudes) i el contrast entre les polítiques i voluntats d’acollida amb les polítiques i voluntats obertament racistes, xenòfobes o de rebuig a les persones que arriben al nostre territori cercant refugi.

La mostra Werlcome es va poder visitar a la plaça de la Vila el 20 de juny amb motiu del Dia mundial de les Persones Refugiades.  En el marc de l’exposició, aquest dimecres, 29 de juny, a  dos quarts de 7 de la tarda, es fa la xerrada “L’èxode invisible”, a càrrec de l’Associació per al Foment de l’Amistat entre Pobles (AFAP).

Font i fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here