El World Urban Forum, creat per les Nacions Unides l’any2001, ha celebrat la seva onzena edició a Katowice, Polònia, entre el 26 i el 30 de juny. El WUF11, la principal conferència mundial sobre desenvolupament urbà sostenible, ha reunit durant aquests cinc dies més de 12.000 persones de 163 països del món. L’objectiu ha estat compartir experiències locals i buscar estratègies i fórmules perquè les ciutats puguin preparar-se en cas de noves situacions d’emergència , com la que ha suposat la pandèmia provocada per vidus de la covid-19.

L’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat entre el juny del 2019 i el juny de 2022, Lídia Muñoz, actual primera tinenta d’alcaldia, ha estat convidada a participar en la sessió del dimarts, 28 de juny, que portava per títol “ Governs Locals, la clau de l’èxit de l’Agenda Urbana”, organitzada pel Govern espanyol i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), al costat de representants d’altres municipis de l’Estat i del Govern central (a la fotografia). Muñoz ha intervingut en una ponència explicant com el soterrament de les vies de RENFE està essent el motor per al desenvolupament de l’Agenda Urbana a la ciutat, que ha estat escollida com a ciutat prova pilot per part del Govern de l’Estat per a la seva implementació.

Muñoz ha acabat la seva intervenció recordant que “si parlem de futur i de posar la vida al centre de les polítiques públiques, cal abordar amb urgència la intolerable pèrdua de vides que es produeix a les fronteres i especialment a la Mediterrània. Totes les vides compten”.

El Forum, que es celebra cada dos anys, ha tingut com a tema principal “Transformar les nostres ciutats per a un millor futur urbà”. També ha format part de la delegació catalana que ha viatjat a Katowice i ha participat en les activitats de l’estand Catalonia 2050, el coordinador del Pla Estratègic  Metropolità de Barcelona, Oriol Estela, que ha presentat el Compromís Metropolità 2030.També hi eren presents representants del Govern de la Generalitat.

Durant el World Urban Forum s’ha fet públic el World Cities Report 2022, Envisaging the Future of Cities, un informe anual on es detalla l’estat de les ciutats del món, les tendències de la política urbana i les perspectives per al desenvolupament sostenible.

En definitiva, Sant Feliu de Llobregat, representat per Lídia Muñoz, ha pogut fer sentir la seva veu en un esdeveniment d’abast mundial on s’ha analitzat el futur dels governs locals.

Fonts i fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i Pla Estratègic Metropolità de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here