Aquest dimarts, 28 de juny, va tenir lloc a Viladecans la missa funeral pel capellà Celestino Bravo Nieto, que va morir el passat diumenge, 26 de juny, als 94 anys; hi va ser present el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustín Cortés. El pare Celestino Bravo, va ser durant 58 anys rector de l’església de Santa Maria de Sales de Viladecans, que es va omplir de gom a gom per dir-li el darrer adéu.

Celestino Bravo va néixer a Somolinos (Guadalajara) l’any 1928. Després de passar pel seminari de Barcelona va ser vicari de Sant Celoni i de Sant Salvador d’Horta de Barcelona. Arran d’una operació d’un ull va fer la recuperació a l’Hospital de Viladecans. L‘any 1962, quan es va configurar el barri del Poblat Roca i juntament amb Alba-rosa va ser nomenat rector de l’església de Santa Maria de Sales a Viladecans. L’any 1967 va inaugurar l’església i va crear “Fraterna Ayuda Cristiana”.

L’any 1971 en motiu de la primera vaga general, va convertir la parròquia en punt de referència per als treballadors. El 2 de març de 1976, 120 treballadors de l’empresa Roca que estaven en vaga es van tancar dins l’església. I Celestino Bravo, de tarannà progressista, va donar suport a les seves demandes. En plena vaga va publicar un comunicat titulat “La lluita de Roca. Reflexions d’un capellà”.

L’any 2008 va rebre un homenatge ciutadà en motiu dels seus 50 anys de residència a  Viladecans. Al febrer de 2009 el Ple de l’Ajuntament de Viladecans li atorgà  la Medalla d’Honor de la Ciutat.

Font: Ajuntament de Viladecans

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here