En un lloc cèntric de Sant Feliu de Llobregat, al carrer de Dalt, número 2, cantonada amb el Passeig Nadal, i pràcticament al costat d’un punt d’atracció comarcal, el Cinebaix, va obrir les portes el passat divendres, 1 de juliol, la nova llibreria “Barra Llibre”.

Aquesta iniciativa cultural ha estat promoguda per l’associació santfeliuenca “La Mordida literària”. És la segona llibreria del grup, que ja en gestiona una al barri de Sants de Barcelona, a la plaça Osca. Segons els promotors intenta donar resposta a una pregunta habitual: Si la majoria de membres de l’associació sou de Sant Feliu per què no obriu una llibreria a la ciutat?

La Mordida Literària afirma que busca “gent que vulgui participar en aquest projecte” i recorda que “amb una aportació de 30 euros anuals pots ajudar a que la llibreria, impulsada per una associació sense ànim de lucre, sigui sostenible”. Els socis col·laboradors de la Mordida Literària gaudiran d’un 5% de descompte en tots els llibres que comprin a Barra Llibre, tant a Sant Feliu com a Sants. Es pot omplir un formulari i fer-lo arribar a santfeliu@barrallibre.com o lliurar-lo en mà a qualsevol de les dues llibreries. Es tracta, diuen, d’impulsar una llibreria oberta, inclusiva i on tothom hi pugui dir la seva. La idea dels promotors és que la llibreria organitzi activitats culturals i presentacions de llibres, en col.laboració amb altres entitats com Cinebaix, l’Ateneu o la Biblioteca Montserrat Roig.

L’associació promou projectes com el concurs literari El Laurel, la Setmana de la Poesia de Sant Feliu o la revista Placer, des de fa més de quinze anys. La seva pagina web és www.lamordidaliteraria.com .

La inauguració va aplegar una gran quantitat de persones, entre les que es trobaven  l’alcalde de la ciutat, Oriol Bossa, la primera tinenta d’alcaldia, Lídia Muñoz, o el regidor Manel Martínez. Els assistents van destacar la seva satisfacció pel fet que la ciutat disposi  d’una llibreria de qualitat.

Fotografia: La Mordida

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here