Aquest diumenge, 3 de juliol, es compleixen cent anys del naixement de Jaume Muxart. Per commemorar-ho, Museus de Martorell organitza una visita comentada, a les 12 del migdia, a l’exposició permanent del pintor martorellenc. També es presentarà el mòdul La Mirada Tàctil, de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.

Al Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis s’ofereix una visita comentada a l’exposició permanent “Muxart. Color i composició”. Es farà a través del moviment i anirà a càrrec del ballarí Toni Jodar ( Explica Dansa) i de Paulina Muxart, filla del pintor.

El pintor Jaume Muxart i Domènech ( Martorell, 1922/ Barcelona, 2019) va ser un dels personatges més destacats de Martorell. Des del 2011, l’antiga Casa Par de Martorell porta el seu nom en un centre que recull una bona part de la seva obra, el Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis.

Muxart va constituir l’any 1955 el grup Taüll amb Marc Aleu, Modest Cuixart, Josep Guinovart, Jordi Mercadé, Antoni Tàpies i Joan-Josep Tharrats. Va realitzar exposicions a nombroses galeries de ciutats catalanes i de tot el món. Era acadèmic de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

Font: Ajuntament de Martorell

Fotografia: Ara

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here