L’esdeveniment, que aquest 2022 ha sumat ja la seva dinovena edició, va tenir lloc ahir a l’Auditori Marc Grau, coincidint amb la Festa Major de Sant Pere de la localitat baixllobretina, que finalitza avui amb la tradicional cantada d’habaneres (22h)

Després de dos anys d’aturada forçada per culpa de les restriccions derivades de la pandèmia, Gavà ha pogut recuperar la Convenció de Tullianos, o el que és el mateix la trobada amb diferents grups i fans del mític grup Jethro Tull.

L’esdeveniment, que aquest 2022 ha sumat ja la seva dinovena edició es va celebrar ahir, dissabte, 2 de juliol, en el marc de la Festa Major de Sant Pere a l’Auditori Marc Grau del Parc del Mil·lenni i es va allargar fins la matinada.

La trobada de tullianos va néixer l’any 2023, de manera modesta, com una petita reunió de fans que va aplegar una trentena de persones vingudes de diferents indrets d’Espanya en una dinar a un restaurant gavanenc. A partir d’aquí el projecte ha anat creixent i s’ha convertit en referència europea amb la presència del propi Ian Anderson de Jehtro Tull, en diverses ocasions.

Darreres activitats de la Festa Major de Sant Pere

El Xerinolis ja està a punt per passejar-se per la ciutat. Aquest diumenge, 3 de juliol, les diferents entitats que el conformen faran un cercavila pel centre de la ciutat amb l’objectiu de “divertir i per mantenir viva la nostra cultura popular”

Música, balls, ritmes, figures, gralles i tambors faran gaudir petits i grans d’una gran tarda on hi participaran l’Agrupació de Gegants i Gegantons, l’AEiG Roc del Migdia, els Bastoners, els Castellers, la Companyia General del Foc, Sonaquetomba, l’Eplai El Mamut, l’Esbart Dansaire Brugués, la Unió Muntanyenca Eramprunyà i els Grallers l’Anguila. També hi prendrà part l’alumnat del col·legi Joan Salamero dins el projecte “setmana de cultura popular” on van dissenyar algunes figures que ara passejaran.

El cercavila sortirà a les 19 hores, del Passeig Maragall i passarà pels carrers de la Rectoria, Sant Pere, Màrtirs del Setge del 1714, la Rambla i acabarà a la Torre Lluc on es faran les danses de cloenda.

Aquestes son la resta de les activitats que avui tancaran el programa de festes:

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here