ERC estrenarà el maig de 2023 cap de llista a Esplugues de Llobregat. Oriol Torras, que va encapçalar la candidatura en les dues eleccions anteriors, passa el relleu a Roger Martínez (a la fotografia), que dijous passat, 30 de juny, va ser escollit per l’assemblea local dels republicans.

La Masoveria de Can Tinturé va acollir l’assemblea extraordinària d’ERC , convocada principalment per escollir cap de llista. Només es presentava una sola candidatura, a proposta de l’Executiva local. ERC destaca en un comunicat que “va ser una assemblea plàcida i sense sobresalts”.

Roger Martínez, nascut  l’any 1975 i crescut a Esplugues des d’aleshores, és casat, té dos fills i viu al barri de la Plana. Ha treballat en moltes feines al llarg de la seva vida, tot i que des dels 16 anys es dedica a l’ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a Secundària. És soci d’Òmnium Cultural i del CF Can Vidalet. És regidor de l’Ajuntament d’Esplugues des del 2021, després de la renúncia d’Hermínia Villena.

Martínez assegura que vol “fer veure a la gent que qualsevol vot d’esquerres, republicà o independentista que no vagi a Esquerra corre el risc d’acabar a la brossa o d’acabar apuntalant un nou govern socialista”.

L’any 2019, ERC va obtenir el 18’21 % dels vots i 4 regidories. El PSC governa amb majoria absoluta gràcies a les 11 regidories aconseguides. Completen el consistori, els Comuns, amb 3 regidories, Ciutadans amb 2 i el PP amb una. Els dos principals competidors electorals d’ERC, Junts  (amb el 4’7%) i la CUP ( amb el 3’6%) es van quedar a les portes del Ple municipal en no arribar al 5% exigit.

Font: ERC Esplugues de Llobregat

Fotografia: Roger Martínez

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here