El regidor dels Comuns de l’Ajuntament de Cornellà, Sergio Gómez, delegat de Polítiques Comunitàries i Memòria Democràtica, i el secretari general de CCOO del Baix Llobregat, Josep Maria Romero, han volgut recordar el 4 de juliol de 1974, inaugurant una nova placa situada al monòlit d’homenatge al moviment obrer ubicat a l’espai dedicat al sindicalista Antonio García, davant la seu de CCOO de la comarca, a la carretera d’Esplugues, 68, de Cornellà.

La nova placa diu textualment: “Als homes i les dones, protagonistes del moviment obrer en l’època de la dictadura franquista, que van lluitar per la millora de les condicions de la classe treballadora i per la recuperació de la llibertat i la democràcia”.

Ambdós dirigents han destacat la importància de la data del 4 de juliol, ja que fou l’inici de la primera de les tres vagues generals que es van produir entre 1974 i 1976 (a la fotografia), uns esdeveniments dels més importants de Cornellà i del Baix Llobregat. Aquestes vagues van paralitzar tota l’activitat econòmica i social del moment i van ser un clam a favor de la millora dels drets socials i laborals, així com de la demanda de llibertats democràtiques en plena dictadura franquista.

En motiu d’aquesta acció, Sergio Gómez aposta per seguir avançant en desenvolupar polítiques públiques de memòria democràtica i Josep Maria Romero destaca la vigència del moviment obrer i el seu vincle amb la ciutat de Cornellà de Llobregat.

Font: CCOO Baix Llobregat

Fotografia: almedacornella.blogospot.com

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here