L’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, com cada mes, fa públiques les dades d’atur registrat segons fonts del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat. Al Baix Llobregat, 839 persones van trobar feina durant el passat mes de juny, el que representa un descens de l’atur del 2’4 %. Els aturats registrats a la comarca baixen a 34.565, un 8’6%.

La millora és encara més significativa si es compara amb el mateix mes de juny del 2021: hi ha hagut una disminució de 10.560 persones aturades, un descens del 23’4%.

Per municipis, una vegada més són Martorell ( amb un 11’1 %) i Sant Vicenç dels Horts (11 %) els municipis amb la taxa d’atur registrada més elevada. Per contra, Sant Just Desvern (5’3%) i Begues ( 5’4 %) són els que tenen una taxa més baixa. La capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat, es situa en el 7’6 %, un punt per sota de la mitjana d’atur comarcal.

Els municipis on ha baixat més l’atur són el Prat de Llobregat i Esplugues de Llobregat, tots dos amb una disminució del 4’5 %.  En canvi, Collbató (amb un increment del 10’8 %) i el Papiol (amb un augment del 4’4 %) són els municipis, on malgrat la tendència positiva general, s’ha incrementat més l’atur.

Catalunya és el territori on l’atur ha caigut més de tot l’Estat espanyol. Hi  han hagut  280.974  nou contractes, un 46% del quals són indefinits, com a conseqüència de les mesures contemplades en la Reforma laboral aprovada pel Congrés de Diputats.

A Catalunya hi ha hagut el mes de juny 9.946 persones desocupades menys, una reducció del 2’86 %.  La data total de persones a l’atur se situa en 338.081, la xifra més baixa en 14 anys, des de la crisi que va començar el 2008.

Font: Observatori comarcal del Baix Llobregat

Fotografia: Ajuntament de Sant Just Desvern

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here