La crisi dels autobusos del Baix Sud continua generant reaccions. Dos partits parlamentaris amb forta implantació a la comarca, ERC i els Comuns, han fet públic que donen suport a la manifestació d’aquest dissabte, que sortirà de Gavà a dos quarts de deu del matí per anar fins l’Ajuntament de Viladecans, convocada per la Plataforma per un bus digne al Baix Llobregat, integrada per la PTP, Catalunya Camina, CCOO, UGT, CGT, FAVBaix i ECOM.

ERC reclama un pla de xoc

Els grups municipals d’ERC de Castelldefels, Gavà, Sant Climent de Llobregat i Viladecans denuncien que la situació del servei d’autobusos “és molt complicada” i exigeixen “que l’AMB adopti les mesures oportunes i urgents per a que no succeeixi cap accident greu que comporti situacions que posteriorment haguem de lamentar”.

ERC reclama un pla de xoc immediat ja que els primers 87 autobusos nous del Servei Baix Llobregat Sud estava previst que arribessin el mes de novembre i desembre de 2022.

Els republicans expressen el seu suport a la la Marxa Reivindicativa per un bus digne.

Els Comuns exigeixen a Poveda que actuï

Baix Llobregat en Comú denuncia “la situació en que s’està prestant el servei de transport urbà al Baix Llobregat Sud” i  “convida a la ciutadania a participar en la manifestació de dissabte”.

Els Comuns recorden que “la titularitat i competència del servei recau en l’AMB, i concretament en l’Àrea de Transport i Mobilitat Sostenible del vicepresident Antonio Poveda i que la fiscalització i control dels estàndards de qualitat l’hi corresponen”.

El Comuns del Baix Llobregat exigeixen “a l’AMB, titular del servei, que adopti totes les mesures necessàries (vetllar pel compliment del contracte i obertura dels d’expedients sancionadors que correspongui, tant a l’anterior empresa prestadora del servei com a l’actual)” per garantir les expedicions segons les freqüències previstes al contracte, l’accessibilitat de tots els vehicles per a les persones amb mobilitat reduïda, l’atenció directa a les persones usuàries, una informació clara i concisa de les mesures a adoptar, l’ampliació del servei de caps de setmana, i la renovació de la flota en els terminis previstos en el contracte.

Al Ple de l’Ajuntament de Castelldefels del passat 30 de juny, Movem En Comú Podem va presentar una moció, aprovada per unanimitat, en la qual s’exigia el bon funcionament de la xarxa d’autobusos.

Fonts: ERC i Catalunya en Comú

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here