Ricard Pérez

Aquest dimarts, 5 de juliol, va morir Ricard Pérez Miró (a la fotografia), als 84 anys d’edat.  Militant del PSUC, i membre de les clandestines Comissions Obreres, es va incorporar  a l’Ajuntament al 1979 com a regidor. Aquell any, el PSUC, encapçalat per Pere Cuyàs, un dels pocs casos d’alcalde de la democràcia que havia retornat de l’exili provocat per la guerra i la dictadura franquista, va guanyar les eleccions a Sant Vicenç dels Horts.

Posteriorment, Pérez va ser nomenat alcalde de la ciutat l’any 1988 i es va integrar a Iniciativa per Catalunya. Va exercir el càrrec fins el 2003, guanyant tres vegades les eleccions municipals, una trajectòria que el converteix  en l’alcalde més longeu de Sant Vicenç dels Horts durant l’actual període democràtic.

Durant el seu mandat, el municipi va viure una important transformació  urbanística, amb especial atenció als barris més necessitats,  i es van executar projectes tan importants com el trasllat de la Foneria o la construcció del canal de desguàs pluvial per evitar les inundacions que històricament havien afectat al municipi. Ricard Pérez, home d’esquerres, comunista, de fortes conviccions democràtiques, sempre es va preocupar de les persones amb dificultats, especialment de les aturades, i va practicar la solidaritat internacional amb agermanaments com el d’Holguín, a Cuba.

L’Ajuntament de Sant Vicenç ha declarat un dia de dol oficial. Durant la jornada, aquest dijous, dia 7 de juliol, les banderes dels edificis municipals onegen a mig pal i els símbols oficials mostren un crespó negre en record i respecte pel difunt. S’han suspès tots els actes públics oficials de caràcter lúdic i festiu. El funeral es va celebrar aquest dimecres, l’endemà de la seva defunció, en la més estricta intimitat per desig exprés de la família.

Reaccions de l’Ajuntament i d’En Comú Podem

L’actual alcalde de Sant Vicenç, Miguel Comino va declarar que volia “acompanyar la família en el sentiment i honorar la memòria de Ricard Pérez”. Va afegir que “el llegat de Ricard Pérez és arreu de Sant Vicenç dels Horts”.

En Comú Podem de Sant Vicenç, hereus de la tradició política del PSUC i ICV, van emetre un comunicat definint Ricard Pérez com a “referent en la política local, en la lluita antifranquista i en el món sindical al nostre municipi”. Des dels Comuns i Podem van lamentar la seva pèrdua afirmant que donaven  “tot el nostre suport i escalf als seus familiars, amigues, amics i persones properes”.

El regidor i cap de llista dels Comuns, Jordi Gil Dorado, fill d’un pare i una mare que van ser companys de militància de Ricard Pérez, el va recordar com “un referent per a moltíssima gent i una persona clau en la transició democràtica del nostre municipi”, i també va expressar el seu suport a la família i a les seves amigues i amics.

Fonts: Ajuntament de San Vicenç dels Horts i En Comú Podem

Fotografia: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here