La darrera memòria disponible de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) indica que el Prat de Llobregat és la segona ciutat de Catalunya, només per darrere de Barcelona, on més rodatges de cinema o publicitat es van fer durant el 2020.

La diversitat de localitzacions (els espais naturals del delta del Llobregat, la platja, el pont Nelson Mandela, el Parc Nou…) i l’assessorament i suport a les productores per part del programa municipal El Prat Film Office, que enguany compleix el seu 10è aniversari, han contribuït a enfortir l’activitat del sector audiovisual al municipi.

Des de la creació de El Prat Film Office, el volum de produccions enregistrades al Prat s’ha més que triplicat: de les 40 del 2012 a les 147 del 2021. Aquest programa de l’Ajuntament del Prat també té entre els seus principals objectius l’assessorament als creadors i creadores locals. El primer llargmetratge de la pratenca  Laura Farrés, “La imatge permanent” es rodarà a la ciutat a partir del proper mes de setembre. El reconegut director Agustí Villaronga també ha triat el Prat per rodar el seu proper llargmetratge  “Lali Tormenta” .

Una de les característiques del programa municipal és que promou la sostenibilitat dels rodatges, seguint els criteri del Green Filming. El Prat és la primera localitat de la xarxa de municipis Catalunya Film Comission (ICEC) que incorpora a les seves ordenances criteris de Greenfilming.

Pel·lícules, actrius i actors

Entre el 2021 i el que portem de 2022 s’han rodat al Prat “Los Buenos modales”  de Marta Díaz de Lope Día i “Asombrosa Elisa” de Sadrac Gonzalez-Perelló, així com diversos espots publicitaris d’Abacus, Ranault, Jeep, Decathlon o el Primavera Sound  i també videoclips de Manel, els Catarres o Loquillo.

Durant els deu anys de trajectòria de El Prat Film Office s’han rodat al municipi llargmetratges com L’Ofrena, A perfect enemy, Durante la tormenta, Los útimos dias, o Red Lihgts, entre d’altres.

I actors i actrius de la categoria de Sean Penn, Ernesto Alterio, Nora Navas, Verónica Echegui, Blanca Portillo, Alberto San Juan (a la fotografia), Adriana Ugarte o Abel Folk han treballat en algunes de les produccions rodades al Prat.

Font: Ajuntament del Prat de Llobregat

Fotografia: El confidencial

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here