El Molí Fariner (a la fotografia) ha celebrat els deu anys de vida com la seu del Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell. Aquest dijous, 7 de juliol, es va celebrar aquest aniversari amb una jornada de portes obertes a la ciutadania. Per la tarda, va tenir lloc una Jornada empresarial

El Molí acull des del 2012 els serveis de Promoció Econòmica municipals, que s’enfoquen a l’ocupació , la formació i l’empresa. En paral·lel, també és viver d’empreses. Acull des de les persones que s’autoocupen, professionals que s’independitzen, grups d’emprenedors que vulguin constituir una societat o una cooperativa o universitaris o tècnics que desitgin començar una nova activitat professional.

La fàbrica de filatures coneguda com a Molí Fariner està situada a la riba esquerra del riu Anoia. El nom de Molí Fariner es deu al fet que al costat de la fàbrica hi ha el casal d’un antic molí de finals del segle XVIII, bastit probablement damunt les restes del primitiu molí del priorat de Sant Genís de Rocafort. Conserva un portal d’arc rebaixat que duu inscrita a la llinda la data de 1791. La fàbrica fou edificada l’any 1854. Va tancar l’any 1981 i el seu propietari, Ramon Alegre, en va fer donació a Martorell l’any 1993.

Font: Ajuntament de Martorell

Fotografia: Martorell Digital

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here