El maig de 1972 un grup de persones interessades en la història i el patrimoni encetaven un camí que portaria a la fundació del Centre d’Estudis Martorellencs i  a l’inici de la recuperació del jaciment de Santa Margarida. El setembre de 1981 s’hi feien les primeres excavacions programades, que han continuat fins avui, afegint-hi des de 2018 les que es fan al monestir de Sant Genís de Rocafort.

Ara, el Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric , Passeig Quarter, 9, acull des del 2 de juliol i fins el 18 de desembre, una exposició que ressegueix el recorregut de la història de l’entitat, dels 40 anys de recerca arqueològica i l’aportació al coneixement històric d’aquests dos monuments i de Martorell. També es tracta d’un homenatge al principal actiu de l’entitat: les persones; aquelles que han participat directament en els treballs fets i aquelles que continuen la tasca, donen suport a l’entitat i l’esperonen a continuar,

L’Horari d’estiu ( juliol, agost i setembre) de l’exposició és els dissabtes, diumenges i festius de les 12 del migdia a les 2. Cal tenir present que restarà tancada del 20 al 28 d’agost.

L’horari de tardor (octubre , novembre i desembre) serà des de les 6 de la tarda a les 8 del vespre els divendres, i de 12 a 2 els dissabtes, diumenges i festius.

Coincidint amb la celebració, el CEM va donar, el passat l’11 de juliol, el tret de sortida a una nova campanya d’excavacions arqueològiques al jaciment de Santa Margarida. El 21 de juliol es presentaran els avenços assolits en una jornada de portes obertes.

Font: CEM

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here