L’alcaldessa socialista de Gavà, Gemma Badia, va pronunciar el passat dimecres, 13 de juliol, la conferència “Gavà 2022-2030, anys decisius” (a la fotografia).  En motiu del primer aniversari de la seva arribada a l’alcaldia, Badia va voler exposar, davant una representació del teixit social, econòmic i polític de Gavà, els seus projectes actuals i futurs per a la ciutat.

L’alcaldessa va concretar diferents projectes com la ubicació de la piscina descoberta a la zona de Can Horta, abandonant la idea de situar-la a Can Torelló, tot i que encara cal quantificar els costos i trobar el finançament necessari.  Badia també va esmentar altres projectes com el Centre  de Mar-Base Nàutica i la conversió de Can Torelló en un centre esportiu de referència.

La conferència també va tractar altres aspectes de la vida ciutadana com el manteniment, la neteja i la millora de l’espai públic, així com la seguretat.  Una de les àrees d’intervenció és la mobilitat, per fer-la més eficient i menys contaminant, posant com exemple la conversió de la carretera a Santa Creu de Calafell en un eix cívic, on bicicletes, transport públic i vianants tindran prioritat. El pròxim mandat també serà molt rellevant la transformació de l’avinguda Eramprunyà i la plaça de Catalunya.

L’alcaldessa també va qualificar com essencials les polítiques d’habitatge, concretades en el Pla Local d’Habitatge.

Pel que fa a l’Agenda Urbana, va destacar que “al proper Ple municipal portarem l’aprovació del pla d’acció de l’Agenda Gavà 2030, el nou full de ruta per a l’estratègia municipal , i que recollirà bona part de les accions i projectes d’aquesta dècada”.

La incomoditat dels problemes pendents

Badia va pronunciar la conferència en el marc de diverses polèmiques i  problemes que preocupen la ciutadania: la crisi del servei d’autobusos del Baix Llobregat Sud, que va provocar una important manifestació el passat dissabte 9 de juliol, que va sortir de Gavà per anar fins Viladecans, o les mobilitzacions de la Plataforma No al Pla de Ponent- Salvem el Calamot, que ha anunciat recentment que portarà el Pla urbanístic als tribunals per considerar-lo un atemptat ecològic; un Pla al que s’oposen partits com ERC i En Comú Podem. També caldrà veure com evoluciona la seva aliança amb els ajuntaments socialistes de Sant Boi i Viladecans, que inclou la proposta d’un Hub Agroalimentari i l’aposta per l’ampliació de l’aeroport del Prat, enfront la postura de defensa del Delta del Llobregat que protagonitzen l’Ajuntament del Prat de Llobregat i els grups ecologistes.

Gemma Badia governa Gavà amb la majoria absoluta que va obtenir l’any 2019 la seva antecessora i actual ministra de Transports, Raquel Sánchez. El PSC va aconseguir el 42’06 % dels vots i 11 regidories. Caldrà veure com poden influir el 2023 factors nous com la previsible desaparició de Ciutadans (2 regidories) i la possible llista conjunta de Podem ( 2 regidors) i els Comuns, que plegats haguessin sumat l’11 % dels vots. Completen el consistori 4 regidories d’ERC, una de Junts per Catalunya i una del PP.

Font i fotografia: Ajuntament de Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here