L’Espai Test Agrari de Sant Vicenç dels Horts ja disposa d’un primer agricultor emprenedor que, després de superar un procés de selecció, s’ha posat a treballar en un camp de titularitat municipal  que el consistori li ha cedit. Porta tres mesos desenvolupant un projecte innovador basat en l’agricultura ecològica.

L’Espai és un projecte pioner amb l’objectiu de dinamitzar el sector agrícola local i fomentar la incorporació de la nova pagesia.

L’Espai Test Agrari és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, el Consell Comarcal, Unió de Pagesos, l’Associació d’Incitatives Rurals de Catalunya (ARCA) i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

A més comparteix la seva experiència  amb la xarxa RETA ( Red de Espacios Tests Agrarios), que impulsa iniciatives d’aquest tipus a altres punts de l’Estat espanyol.

En la primera edició s’ha fet un procés de selecció de nous projectes agraris, presentats per persones que no havien estat prèviament titulars d’explotacions agràries. S’ofereix formació, assessorament i mentoria per part de pagesia professional en actiu, a més d’un terreny on posar-ho en pràctica i maquinària.

El resultat d’aquesta primera iniciativa és una producció ecològica i de proximitat amb productes de temporada: tomàquets, pebrots, albergínies, enciams, bledes, escaroles i patates. Aviat l’emprenedor disposarà d’una parada al Mercat del Pagès.

Font: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here