Martorell ha estat oficialment nomenada com una de les Ciutats Europees de l’Esport 2023 per l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe).  En una carta del president d’ACES Europe, Gian Francesco Lupattelli, a l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, es comunica la decisió i es destaca que la ciutat és un exemple de municipi on l’esport es troba al servei de la salut, la cohesió social, l’educació i la cultura, que són objectius principals d’aquest organisme europeu.

Martorell ha rebut la distinció després d’haver superat amb èxit la valoració del comitè avaluador que va visitar el municipi els dies 30 i 31 de maig.

El reconeixement de Ciutat Europea de l’Esport es concedeix des de l’any 2001 per l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport, una entitat sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les , que cada any assigna aquesta distinció. S’atorga a ciutats entre 25.000 i mig milió d’habitants i té una vigència d’un any.

Martorell tindrà l’oportunitat d’acollir i organitzar durant el 2023 un ampli programa d’esdeveniments per divulgar la idea de l’activitat física i de l’esport que ha estat mereixedora d’aquest reconeixement, així com d’establir vincles i compartir projectes esportius amb altres municipis europeus membres de la Xarxa. Serà la única ciutat de Catalunya amb aquest reconeixement l’any vinent.

Font: Martoelldigital.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here