“Independència és revolució. La sobirania en un món en crisi” (Edicions Tres i Quatre, 2022), aquest és el títol del llibre d’Albert Botran Pahissa (a la fotografia), que la CUP presentarà aquest proper dimarts, dia 19 de juliol, a les 7 de la tarda, a la Federació Obrera, carrer Jacint Verdaguer, 48, de Molins de Rei.

Albert Botran, va néixer a Molins de Rei l’any 1984, municipi del que va ser regidor. Va estudiar Història Comparada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i és membre del Congrés de Diputats des de l’any 2019 en representació de la CUP. Entre el 2015 i el 2017 va ser diputat al Parlament de Catalunya. Botran també col·labora  regularment a la secció d’Opinió del setmanari El Temps. En el  seu darrer article, “La Teoria del Gran Engany del Procés” escriu , després que la dirigent de la CUP, Gabriela Serra, reconegués que l’any 2017 s’havia enganyat a la gent, que “el problema a partir de l’1-O no van ser les mentides sinó continuar captius d’un pla inservible”.

Segons defensa Botran en el seu llibre, en el procés de lluita per la independència, “la sobirania ha de passar de l’Estat al poble català”. Afegeix que “per això parlem d’una revolució, encara que pugui semblar remota i que trobem més versemblant imaginar un col·lapse que no pas un horitzó de societat alternativa”.

El llibre es presenta en uns moments especialment difícils per a  l’independentisme. La confrontació entre ERC i Junts al Govern de la Generalitat marca l’actualitat, i es veu agreujada per la necessitat d’adoptar una decisió davant les greus acusacions que afecten la presidenta del Parlament, Laura Borràs. A Molins de Rei mateix, fa pocs dies, tal com va informar elBaix.cat, es coneixia la negativa d’ERC i Junts a assistir a un debat organitzat per l’ANC de la vila, en el que sí que es va mostrar disposada a participar la CUP. El municipi té un alcalde socialista, Xavi Paz, gràcies a un pacte de govern amb Junts per Catalunya. En mig de la desmobilització Botran continua creient en la revolució.

Font: CUP Molins de Rei

Fotografia: Nació Digital

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here