Dissabte, 23 de juliol, el PP va celebrar el seu XIV congrés provincial de Barcelona al  World Trade Center de la capital catalana. Tot semblava preparat per a rellançar el partit davant l’arribada de Núñez Feijoo a la direcció. Però tres dies abans, Josep Bou, regidor i cap de llista del 2019 a l’Ajuntament de Barcelona, espatllava la buscada imatge d’unitat, anunciant la seva decisió de no repetir com a candidat el 2023 perquè se sent qüestionat per la militància. De fet, Bou era un home de Pablo Casado i ara que aquest ja no hi és no té suports per continuar essent cap de llista a la capital de Catalunya. Bou manifestava que “ha estat impossible el diàleg “ amb la seu del PP de Catalunya.

Qui també era fidel a Pablo Casado però no ha tingut inconvenient en adaptar-se al lideratge de Núnez Feijoo ha estat Manu Reyes. L’exalcalde de Castelldefels i president provincial sortint va passar de fer tuïts on expressava la seva fidelitat a Casado a canviar en 24 hores per posar-se al costat del nou líder del partit, passant pàgina ràpidament per adaptar-se a les circumstàncies.

Aquest dissabte, Reyes, va obtenir el 93’81 % dels vots de la militància per continuar al front del PP de la província de Barcelona. Reyes arribava al congrés del partit sense haver aconseguit el seu objectiu de fer dimitir com a diputada al Congrés a  Cayetana Álvarez de Toledo, que havia encapçalat la candidatura del PP per Barcelona a les darreres eleccions generals. Cas d’haver-ho aconseguit, ell ara seria diputat ja que era qui l’havia de substituir.

Malgrat aquest fracàs personal, Reyes confia en  l’estirada de Núñez Feijoo per tal que el PP obtingui bons resultats a les eleccions municipals de 2023. Unes perspectives  optimistes afavorides, sobre tot, per la previsible desaparició  de Ciutadans a la majoria d’ajuntaments de Catalunya i del Baix Llobregat. Aquest fet pot permetre al PP superar els pèssims resultats que va obtenir  a la comarca l’any 2019. El mateix Reyes, es juga el seu futur polític, amb el nou intent d’arribar a l’alcaldia de la seva ciutat, Castelldefels.

Reyes estarà acompanyat a la direcció provincial de Barcelona, que inclou el Baix Llobregat, per l’alcalde de Pontons, Josep Tutasaus, com  a secretari general. Reyes va tenir el suport de Alberto Núñez Feijoo i del president del PPC, Alejandro Fernández (a la fotografia).

Fotografia: El País

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here