Sant Vicenç dels Horts ha viscut la seva Festa Major d’Estiu entre el 22 i el 25 de juliol. Però, més enllà de les activitats festives i culturals ha estat objecte de comentari un comunicat emès pel grup d’extrema dreta VOX.

El comunicat dels ultradretans denuncia la suposada “politització” del cartell de la Festa Major (a la fotografia)  amb dos curiosos arguments:

El primer, és que el cartell estigui exclusivament en català. Ja és coneguda l’animadversió de VOX contra la llengua catalana, però la curiositat deriva que en el cartell només es pot llegir : “Festa Major d’Estiu .Sant Vicenç dels Horts. Del 22 al 25 de juliol”; del tot incomprensible per a qui no conegui idiomes. Poc es podia imaginar l’alcalde socialista de la localitat, Miguel Comino, pertanyent a l’ala del PSC més propera al PSOE i que va accedir a l’alcaldia amb el suport de Ciutadans, que el cartell de la Festa Major provocaria que fos acusat de perillós separatista.

El segon motiu de “politització” és potser encara més surrealista. VOX “denuncia també la inclusió en el cartell del famós símbol de l’Agenda España 2030”. Segons el partit, “això és un clar exemple de la politització que estan patint tots els àmbits de la vida a través dels fanatismes ideològics que ens volen imposar”. VOX conclou que “no és correcte que aparegui aquest símbol en cap imprès del consistori; en un cartell on s’anuncien les festes del municipi no hi ha lloc per a símbols polítics ni partidistes”. ElBaix.cat ha traduït al català les afirmacions del comunicat.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), oficialment coneguts mitjançant l’Agenda per transformar el nostre món: l’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible, són un conjunt d’objectius creats per les Nacions Unides i promoguts com a objectius mundials per al desenvolupament sostenible. L’Agenda 2030 és una agenda transformadora, que posa la igualtat i la dignitat de les persones al centre i és una crida per a canviar el nostre estil de desenvolupament, respectant el medi ambient. Això és el que VOX considera un exemple de politització, segurament perquè fa referència al canvi climàtic.

El posicionament de VOX no respon a una opinió local. El partit de Santiago Abascal considera que l’Agenda 2030 “és escombraria” i que “propugna un programa d’expropiació d’abast mundial de bens, drets i recursos naturals que passen a estar col·lectivitzats segons els ideals del marxisme clàssic en la seva reformulació tardana eco-feminista”

El Baix.cat no té per costum reproduir estirabots de partits d’extrema dreta, però, en aquest cas, el caràcter gairebé còmic dels seus posicionaments i que afectin a la celebració de la Festa Major d’un municipi de la comarca,  justifiquen que ens en fem ressò.

Font: VOX

Fotografia: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here