El Ple de l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires va aprovar la setmana passada, amb els vots del PSC, ARAses, Ciutadans, ERC, Alternativa Unitària i Sesrovires en Comú, una moció que exigeix a la Generalitat que mantingui els trens directes de les línies d’Igualada i Manresa a l’estació del municipi (a la fotografia) sense haver de fer transbordament a Martorell, una proposta que recull el Pla d’Actuació 2022-2026 de Ferrocarrils de la Generalitat “que comportarà un deteriorament en la mobilitat dels veïns i veïnes de Sant Esteve”.

El Pla d’Actuació 2022-2026 de Ferrocarrils preveu la transformació del servei a Manresa i Igualada en un servei de rodalies amb origen Martorell, enlloc de Barcelona. Aquest canvi comportarà  d’una banda, un increment de freqüències i nombre de passatgers al tram Martorell- Barcelona. De l’altra, augmentarà el temps de viatge de les persones provinents de Manresa o Igualada, però també dels municipis del Baix Llobregat nord, com Abrera, Esparreguera, Olesa de Montserrat o Sant Esteve Sesrovires.

La moció recorda que San Esteve “necessita una millora del transport públic i de connexió amb Barcelona, per això hem reclamat l’entrada i una parada al nucli urbà de la línia de la Hispano Igualadina i l’augment de la freqüència i millora del T- Bus. El que no necessitem ni volem és un deteriorament del servei de Ferrocarrils pels nostres veïnes i veïnes, incrementat la durada dels viatges , ni la necessitat de fer transbordament a Martorell, amb el perjudici que això suposa pels nostres usuaris”.

La moció demana “el manteniment dels serveis directes a les línies R5, R50, R6 i R60 sense el nou transbordament”, També exigeix a la Generalitat que doni explicacions sobre els motius de l’eliminació dels trens directes a les línies Igualada i Manresa, i denuncia “manca de transparència”.

Finalment, l’Ajuntament reclama al Govern català “la convocatòria urgent d’una reunió amb els alcaldes i alcaldesses de les poblacions afectades”.

Font: Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires

Fotografia: Trenscat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here