Important pas que apropa l’arribada del Trambaix al centre de Sant Feliu de LLobregat i al polígon al Pla, en direcció Molins de Rei. Aquest dilluns, 25 de juliol el Palau Falguera de Sant Feliu va acollir la signatura del protocol de col·laboració i cooperació mútua entre les administracions implicades en la gestió del tramvia, amb l’objectiu de millorar la xarxa de transport públic. En concret, el conveni ha de facilitar la construcció i entrada en servei del perllongament del Trambaix a l’espai que quedarà alliberat per les vies després del soterrament, dins la trama urbana de la ciutat.

Van signar el protocol el Secretari General del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques  Digitals i de Territori de la Generalitat, Ricard Font, el Director General de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), Pere Torres, l’alcalde de Sant Feliu, Oriol Bossa, i la primera Tinenta d’alcaldia, Lídia Muñoz ( a la fotografia).

El soterrament permetrà aprofitar la superfície alliberada per a fer-hi passar el tramvia, que comptarà en dues o tres estacions a la ciutat, i s’aproparà al terme municipal de Molins de Rei. Tal com ha anat informant elBaix.cat, diverses entitats de la comarca reclamen l’arribada del Tram a Molins, i la possibilitat de que en futur arribés a Sant Vicenç dels Horts, a la parada del Ferrocarrils de la Generalitat. La previsió del pas del tramvia per el casc urbà de Sant Feliu anava incorporada al projecte d’urbanització que es va sotmetre a consulta popular l’any passat.

La Generalitat ha adquirit el compromís que abans no acabi el 2023 aprovarà els estudis informatiu, ambiental i de mobilitat, i durant el 2024 redactarà i aprovarà el projecte constructiu i d’explotació, amb estudis jurídics, econòmics i financers. La licitació de les obres i l’adjudicació tindrien lloc a finals del 2024. La idea és que tot estigui a punt per a quan acabin les obres del soterrament.

Lídia Muñoz va recordar que ara ja fa un any que van començar les obres del soterrament i que l’acte suposava un pas més en la construcció de la ciutat del futur. Oriol Bossa va destacar que el tramvia permetrà una millor connexió entre els barris de Sant Feliu i amb els municipis veïns.

Font i fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here