La baralla entre els governs català i aragonès, després que el president de l’Aragó no acceptés l’acord tècnic al que s’havia arribat, ha frustrat la possibilitat de que els Pirineus acollissin els polèmics Jocs Olímpics d’Hivern 2030.

La Generalitat no vol tirar, però, la tovallola, o vol que sigui el COE (Comitè Olímpic Espanyol) qui digui que no a una possible candidatura catalana en solitari. Per aquest motiu, aquest dijous, 28 de juliol, el Govern de la Generalitat va presentar la seva proposta de candidatura de Jocs Olímpics d’Hivern de Catalunya, en teoria pel 2030, encara que tothom sap que, anant bé, s’estaria parlant del 2034, d’aquí a 12 anys.

I en la proposta presentada per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, una sorpresa: Gavà acolliria la construcció d’un Centre d’Alt Rendiment d’esports de gel, on es celebraria la competició de cúrling (a la fotografia). Hi ha qui ja s’ha preguntat si aquesta és la instal·lació esportiva que més necessita la comarca del Baix Llobregat, puntera en esports com el beisbol, el rugbi o el bàsquet, tot i que després es podria adaptar a altres usos.

La resta de proves es celebrarien en cinc estacions d’esquí del Pirineu català ( a més de dues situades en algun altre país europeu) i a l’àrea metropolitana de Barcelona, amb seus a la capital, a Badalona i a Gavà.

La Generalitat no renuncia a realitzar la consulta popular sobre els Jocs, ajornada sense data, si el COE valida la candidatura. I això suscita una pregunta: la ciutadania del Baix Llobregat serà ara cridada a votar en igualtat de condicions que la de les comarques del Pirineu?

De moment, la proposta improvisada pel Govern sembla un forma d’apaivagar la frustració dels sectors econòmics  que havien  apostat pels Jocs, que també havien provocat importants moviments de protesta pel seu impacte en el territori i la seva dubtosa sostenibilitat quan s’estan patint les conseqüències del canvi climàtic.

Fotografia: cosasdedeportes.es

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here