Amb el vot unànime de tots els grups polítics, el Ple del Consell Comarcal va aprovar aquesta setmana donar suport al Manifest de reindustrialització del Baix Llobregat, elaborat per la Comissió Territorial del Consell Econòmic i Social de la comarca.

El document té el suport dels 30 ajuntaments, els sindicats i les patronals de la comarca. Las dades proporcionades per l’Observatori Comarcal, relatives a  la població assalariada i els comptes de cotització del sector industrial, mostren que la indústria continua essent l’element diferencial del Baix Llobregat.

Per a Josep Maria Romero, secretari general de CCOO de la comarca aquesta declaració posa en valor el diàleg social al Baix Llobregat i recorda que “cal apostar per una ocupació de qualitat i bones condicions de treball”. Juan Carlos Fernández, secretari comarcal d’UGT  ha assenyalat que el seu sindicat vol fer valdre aquest pacte per a reforçar el desenvolupament industrial del territori; també ha destacat que és imprescindible el diàleg i la participació dels agents socials en el desenvolupament d’aquests pactes. Per la seva banda, Joan Soler, president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet ha apuntat que “la reindustrialitzacio del Baix Llobregat ha de centrar-se en consolidar el sector i avançar cap a la industria 4.0 i altres reptes de futur”. La vicepresidenta i directora general de l’AEBALL, M. Rosa Fiol, recorda que “la indústria  aporta valor, crea riquesa, llocs de treball estables i de qualitat”.

Font i fotografia: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here