Si bé el calendari festiu de Sant Feliu de Llobregat es centra, sobre tot, en les Festes de primavera, en motiu de l’Exposició Nacional de Roses i la Fira, i en les Festes de Tardor (antiga Festa Major Petita per Sant Rerimi, copatró de la ciutat), la Festa Major de Sant Llorenç, patró de Sant Feliu, continua celebrant-se malgrat coincidir amb les vacances d’una part de la ciutadania. El fet, però, que les crisis econòmiques hagin obligat a una part dels veïns i veïnes a prescindir o a escurçar les vacances fora de Sant Feliu ha provocat una certa revitalització de la Festa.

La  Festa Major de Sant Llorenç tindrà lloc entre els dies 8 i 10 d’agost, dia del patró, i es concentrarà  a l’entorn de la plaça de la Vila, on hi haurà activitats tradicionals obertes a tothom, i també a d’altres indrets de la ciutat.

Dilluns, dia 8, es crearà un mural participatiu i tindrà lloc la primera edició del trivial Enriqueta Martí a la plaça Lluís Companys. A la Plaça de la Vila, ja al vespre, es farà el Pregó de la Festa Major amb espectacles d’animació, un sopar popular i un pregó satíric a càrrec de l’associació de joves, Seny i Ordre. També es podrà gaudir de cinema a la fresc : a la plaça de la Vila es projectarà la premiada pel·lícula “Alcarràs”, i a la Plaça de la Salut, “Spiderman no way home”.

Dimarts, dia 9, tindrà lloc la Vespra de Sant Llorenç al Parc Nadal. La Plaça de la Vila acollirà bitlles tradicionals, gala de talents, i un sopar i un ball a la fresca. A dos quarts de 9 del vespre la Catedral de Sant Llorenç acollirà el tradicional Concert de Festa Major a càrrec del Quartet Ave Verum . Al Parc Llorenç Sans es podrà veure “Canta 2”. I el terrats del Casal de Joves viuran la “Nit de Djs”.

El darrer dia, dimecres, Festivitat de Sant Llorenç, cercavila amb els gegants de l’ACF, repic de campanes i missa de Sant Llorenç a la catedral.  Després, ball de gegants, aperitiu en honor als Llorenç i Llorences, i concurs de truites. A les 7 de la tarda, sardanes amb ball de gegants a la mitja part, la final del trivial Enriqueta Martí, cantada d’havaneres i rom cremat, i repic final de campanes amb el grup Cantahualpa.

El departament de Cultura de l’Ajuntament ha destacat que la Festa és possible gràcies a la feina de la Comissió de Festes, integrada pel mateix Ajuntament, i entitats com Calaix de Sastre, l’Agrupació Cultural Folklòrica, Seny i Ordre i la Colla de Campaners.

Font i fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here