El Diari Oficial de la Generalitat, en data 26 de juliol, publicava “l’Anunci pel qual es sotmet a informació pública el Projecte d’Acord de Govern pel qual s’aprova la modificació de la ZEPA Delta del Llobregat i es proposa la modificació del LIC Delta del Llobregat”. El període d’informació pública va començar l’endemà de la data de publicació al DOG i arriba fins el 30 de setembre: qui ho consideri oportú pot ara presentar al·legacions al projecte.

Aquesta publicació suposa un nou pas endavant, ara de tipus administratiu, en la materialització de la reivindicació que l’Ajuntament del Prat i diversos sectors ecologistes han impulsat des de fa temps.

L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha declarat que “ Aquest és un  pas més per fer realitat la proposta d’ampliar, fins a doblar, els espais naturals protegits del Delta del Llobregat. Seguim treballant amb la Generalitat i amb tots els agents implicats per fer realitat el que Europa ens reclama, que és blindar aquest espai, patrimoni dels i les pratenques, metropolità i de país, davant les amenaces que encara avui pateix. I per convertir-lo en un model de com la natura i la promoció d’una agricultura sostenible i de proximitat no estan enfrontades, sinó que sumen”.

L’anunci de l’ampliació de la ZEPA del Delta el van efectuar conjuntament, tal com va informar elBaix.cat,  el passat 15 de juny des del Prat, la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació I Agenda Rural de la Generalitat, Teresa Jordà, i l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler ( a la fotografia) . La roda de premsa va provocar incomoditat en les alcaldies socialistes de Viladecans, Gavà i Sant Boi de Llobregat, que veuen amb preocupació com tiren endavant les propostes que aposten per protegir el Delta enfront de models més poc respectuosos amb la natura, que prioritzen l’activitat econòmica per damunt de tot, i defensen l’ampliació de l’Aeroport del Prat.

Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here