El 8 de novembre de 1972, fa cinquanta anys, encara durant la dictadura franquista, es va inaugurar l’Hospital de Bellvitge.

Aquest hospital públic universitari compta amb 5.200 professionals experts i compromesos, i és el centre de proximitat dels ciutadans i ciutadanes de l’Hospitalet, però també dels d’una important ciutat del Baix Llobregat, el Prat, i és hospital de referència de màxima complexitat per a 2 milions de persones.

Per commemorar els seus 50 anys d’existència, l’Hospital ha ubicat una exposició titulada “Hospital de Bellvitge: un viatge en el temps” (a la fotografia)  a la rotonda situada davant la façana principal del centre, que es podrà visitar fins a finals d’any. Està integrada per sis plafons amb un total de 100 textos i fotografies que evoquen 50 esdeveniments concrets de la història de l’hospital, un per cada any, que es posen en relació amb 50 esdeveniments de la història del país.

La mostra forma part del programa d’actes de celebració del 50è aniversari de l’Hospital, que culminaran l’11 de novembre amb un sopar de cloenda.

Segons Montserrat Figuerola, la gerent territorial de l’Àrea Metropolitana Sud de l’ICS i gerent de l’Hospital Universitari de Bellvitge, la mostra “ens permet una mirada ràpida de la nostra història i , alhora, dignifica i fa més agradable l’espai en el qual està muntada, un fet que col·labora a fer un hospital més humà i amigable”.

L’Hospital de Bellvitge és també noticia perquè ha incorporat un dispositiu  pioner a l’Estat espanyol en diagnòstic per la imatge que obre noves esperances en oncologia.

Font i fotografia: Hospital Universitari de Bellvitge

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here